miruna.ro

 
2009   |   2010
2008   |   2009   |   2010

Cheile Nerei - Prin Defileu

    Cheile Nerei - unul din cele mai salbatice locuri unde am fost in 2009. Am plecat vineri seara din Arad si ne-am cazat in Sasca Montana la o pensiune (Dora - o recomand cu caldura). Simbata dimineata am pornit spre intrarea in chei (mai bine zis iesirea din chei). Cu chiu cu vai, dupa indelungi cautari am gasit podul Bei unde este o mica parcare betonata unde poti lasa masina. Drumul pina acolo e lipsit complet de indicatoare, am mai intrebat in stinga si in dreapta si abia abia am ajuns. In sfirsit. Linga parcare, dicolo de apa sint tunele romane pe care inaintasii nostri le-au cioplit in piatra. Sint destul de spectaculoase avind in vedere ca au fost practic cioplite manual.
    Am plecat pe Nera in sus spre Lacul Dracului credeam noi, dupa calculele mele trebuind sa ajungem la el in cel mult 3 ore jumate - 4. Drumul e usor, practic poti merge si cu masina fara nici o problema. Asta pina la Cantonul Damian unde am ajuns dupa aproximativ o ora si jumatate. Unde ne astepta surpriza: Lacul Dracului 6 ore. Evident l-am taiat instant de pe lista si am hotarit sa mai mergem un pic pe Nera in sus si apoi sa ne intoarcem.
    Dupa Cantonul Damian drumul devine mai salbatic, se transforma intr-o poteca care serpuieste pe linga Nera. Vegetatia deasa lasa din cind in cind sa se vada culmi semete de o parte si de alta a riului. Drumul nu e marcat in nici un fel, stiam ca pe traseu ar fi trebuit sa gasim citeva pesteri dar nu reusim sa dam de nici una. In fine, ajungem la Cirlige, unde cararea e sapata in piatra. Pe peretele de stinca sint prinse cabluri si lanturi asa ca trecem fara probleme. Dupa cirlige mai mergem un pic, 5-10 minute dar poteca traverseaza Nera asa ca hotarim sa ne intoarcem.



Nume:

Comentariu:


* Comentariul va fi afisat dupa verificarea lui.