miruna.ro

 
2009   |   2010
2008   |   2009   |   2010

Apuseni - Padis - Groapa de la Barsa

    Pentru traseul "Groapa de la Barsa" se pleaca tot de la Glavoi si dinnou este destul de scurt. Traseul e comun cu cel spre Focul Viu dar o ia la dreapta la un momentdat. Traseul contine mai multe obiective: Groapa de la Barsa, Pestera Neagra (nu e cea din Ciresarii), Pestera Zapodie si Taul Negru
    Din cite am inteles de pe internet, nu mai retin sursa, cele trei pesteri ar avea corespondenta intre ele, avind un acelasi ghetar in ele. Oricum noi nu am intrat in nici una mai mult decit citiva metri deoarece nu sint explorabile fara minimum de echipament. Adica ne-ar fi prins bine o coarda pe care atunci nu o aveam.
    Taul Negru e o pestera surpata in care s-a format un fel de lac cu diametrul cam de 10 metri plin de frunze si lemne uscate. Nu e cine stie ce de capul lui dar e pe marginea poteci asa ca l-am vazut si noi.
    Pe traseu ne-am intilnit cu un nene mai in virsta care spunea ca bate apusenii de citiva zeci de ani si cunostea locurile ca in palma. Ne-a spus ca nu are ros sa urcam la balcoanele Cetatilor Ponorului pentru ca sint distruse si inca ciiteva lucruri care ne-au fost utile. De exemplu ne-a aratat o poteca care o lua direct spre drumul forestier care duce spre Glavoi, poteca pe care poti scurta destul de mult drumul.



Nume:

Comentariu:


* Comentariul va fi afisat dupa verificarea lui.